10 tips tegen huisstofmijt allergie


Er zijn verschillende tips wat voor minder overlast zal zorgen van huisstofmijt allergie. Hieronder volgen 10 tips tegen huisstofmijt allergie waardoor de ernst van de symptomen af zal nemen en in sommige gevallen zullen de symptomen zelfs geheel verdwijnen.

De 10 tips

1. De belangrijkste tip is je huis altijd goed schoon te houden. Zorg hier ook bij dat de alle hoeken in de slaap en woonkamer goed schoon gemaakt worden. Stofzuig regelmatig, doe gladde meubelen en gladde vloeren af met een vochtige doek.

2. Stofzuig met een hepa filter, stofzuig regelmatig (2-3 keer per week) vooral de slaapkamer is belangrijk maar ook de woonkamer moet regelmatig gestofzuigd worden.

3. Goede ventilatie in het huis zorgt voor minder huisstofmijten. Huisstofmijten houden van warmte, dit is waarom goede ventilatie voor minder huisstofmijten zal zorgen. Gebruik echter geen luchtbevochtiger spray in huis! Dit maakt het alleen maar erger.

4. Er zijn speciale hoezen te koop voor uw dekbed, matras en kussens. Met deze zogeheten allergiehoezen kan je jezelf beschermen tegen stofmijten.

5. Laat planten en bloemen buiten. Planten zorgen voor extra stof in huis en dat zorgt voor extra stofmijten.

6. Zorg voor zo min mogelijk meubelen in huis waar stofmijten in kunnen leven.

7. Neem in plaats van gordijnen een rolluik of zorg voor plastic gordijnen.

8. Was het beddengoed (en knuffels) in minstens 60 graden zodat de huisstofmijt dood zal gaan.

9. Hang je beddengoed en kussens zo vaak mogelijk buiten (wanneer mogelijk minstens 1 uur per dag).

10. Zorg dat er niet gerookt word in huis.

Als je deze 10 tips tegen huisstofmijtallergie toepast of voor zover mogelijk toepast merk je waarschijnlijk al een groot verschil ten opzichte van voor dat je deze tips toe ging passen. Het kan zelfs zo zijn dat door het toepassen van deze 10 tips tegen huisstofmijt je helemaal geen last meer hebt van de huisstofmijt.

Weet jij nog meer tips tegen huisstofmijt allergie dan laat het ons weten!